19.11.2020, 07:58

COVID-19 в Україні: У МОЗ озвучили вартість вакцини від коронавірусу

В Минздраве озвучили стоимость вакцины от коронавируса

У Міністерстві охорони здоров'я України назвали вартість вакцини від коронавірусу COVID-19. Для повноцінного захисту необхідно буде отримати дві дози вакцини.

У МОЗ назвали вартість вакцини від коронавірусу для України Одна доза вакцини від COVID-19 для України може коштувати сім доларів. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає Час Пік.

"Одна доза вакцини через систему COVAX може коштувати для України сім доларів. Повноцінне щеплення, дві дози - 14 доларів", - сказав Віктор Ляшко.

Він зазначив, що домовленість по системі COVAX передбачає виділення восьми мільйонів доз для України. Ця кількість буде надана безкоштовно, але понад нього можна буде закупити ще дози за спеціальною ціною.

Ляшко підкреслив, що закладені в плані бюджету 2021 року 2,6 мільярда гривень на закупівлю вакцини можна буде витратити на покупку додаткових доз препаратів. 

Нагадаємо, сьогодні Ляшко заявив, що глобальний механізм COVAX підтвердив виділення Україні вакцини від коронавірусу. Безкоштовно вакцинуватися зможуть тільки 20% українців. 

Нагадаємо, в Україні скасували адаптивний карантин, ввели карантин "вихідного дня" та оновили список заборон.

Читайте новини за темою:

В Україні можуть посилити карантин аж до повного локдауну, - Шмигаль

"Нова Пошта" закриває ряд відділень на карантин вихідного дня: перелік міст та відділень

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк