19.11.2020, 14:51

В Україні тепер можуть штрафувати за відсутність маски на обличчі: Зеленський підписав закон

В Украине теперь могут штрафовать за отсутствие маски на лице

Володимир Зеленський підписав закон про накладення штрафів за відсутність маски на обличчі в громадських місцях. Відтепер порушників карантину можуть оштрафувати на суму 170-255 грн.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" №1000-IX, який Верховна Рада ухвалила 6 листопада 2020 року. Про це повідомила прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно.

"Закон має на меті запобігання поширенню коронавірусної хвороби серед громадян України. Документ сприятиме підвищенню соціальної відповідальності громадян і захисту їхнього здоров'я та життя, а також зменшенню кількості випадків зараження коронавірусною хворобою, що допоможе запобігти неконтрольованому зростанню кількості хворих на COVID-19 та перевантаженню медичних закладів", - повідомили в ОП.

Нагадаємо, в Україні скасували адаптивний карантин, ввели карантин "вихідного дня" та оновили список заборон.

Читайте новини за темою:

В Україні можуть посилити карантин аж до повного локдауну, - Шмигаль

COVID-19 в Україні: у МОЗ озвучили вартість вакцини від коронавірусу

Читайте також: "Ліквідація безглуздої довідки": В Україні скасували довідку, яку раніше вимагали в багатьох інстанціях

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк