24.11.2020, 10:01

Вакцинація всього населення України від COVID-19: в РНБО назвали орієнтовні терміни​​​​​​​

Вакцинация всего населения Украины от COVID-19

Населення України може бути вакциноване від нового коронавірусу COVID-19 до кінця 2021 року. В першу чергу слід вакцинувати медичних працівників, людей з хронічними захворюваннями та літніх людей.

Про це заявив голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді нацбезпеки та оборони, академік НАНУ Сергій Комісаренко, повідомляє Час Пік.

Він зазначив, що в країні повинна проводитися "прищепна пропаганда" та популяризація цієї процедури серед населення, оскільки багато людей проти щеплень. 

"Перед нами стоять завдання – спершу забезпечити самою вакциною. Але дуже важливий і сам процес вакцинації, до цього потрібно ретельно підготуватися. Я думаю, що ми зможемо вакцинувати всю країну до кінця наступного року...

Я думаю, що потрібно підходити з точки зору здорового глузду й гуманності. Ті, хто найбільше стикаються з вірусом, це медичні працівники, і люди, які чутливі до інфекції. Також це особи з супутніми захворюваннями та люди похилого віку", - сказав Сергій Комісаренко.

Голова комісії підкреслив, що до кінця 2021 року вдасться вакцинувати все населення України, однак для початку необхідно отримати саму вакцину.

"Всі вакцини приблизно однакові, а вартість буде встановлюватися з комерційних і політичних причин. Всі країни зацікавлені в тому, щоб допомогти з вакцинацією сусіднім країнам, тому що для знищення вірусу потрібно вакцинувати всю планету...

Якщо багата країна провакцинує всіх своїх громадян, це не вбереже її від поширення вірусу, якщо в інших країнах він буде розповсюджуватися. Тому потрібно думати про те, щоб позбутися вірусу на всій планеті", - сказав Комісаренко.

Читайте також: В Україні введуть план "Б" у разі провалу карантину" вихідного дня"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк