30.11.2020, 21:17

Коли введуть тотальний карантин в Україні: ЗМІ дізналися про ймовірні дати локдауну

Марина Началова | Всі новини автора
локдаун

В Україні поширюються чутки про те, що на новорічні свята з високою ймовірністю буде введений жорсткий карантин.

Зокрема, як повідомляв Час Пік, сьогодні з цього приводу мала відбутися спеціальна нарада за участю Кабміну і РНБО.

Тим часом українські ЗМІ, посилаючись на свої джерела в Кабміні, написали, коли введуть повний локдаун.

Сайт "Сегодня" повідомляє, що жорсткий карантин введуть більше ніж на 3 тижні - варіант двотижневого локдауну нібито був відхилений. Джерело видання заявило, що в уряді узгоджені дати локдауна з 23 грудня по 15 січня. Співрозмовник заявив, що подробиці рішення оприлюднять в середу.

Видання "Обозреватель", посилаючись на джерела в уряді, пише, що з вечора 24 грудня почне діяти повний локдаун, а вже 25 числа буде перший день повного карантину. Локдаун триватиме до 15 січня. Однак в статті повідомляється, що якщо чекати ще стільки часу, то кількість хворих може досягти 30 тисяч на добу до кінця грудня, а смертність зросте до 500 осіб в день. Якщо ж ввести локдаун зараз, то вдасться уникнути такої кількості жертв.

Прес-секретар президента Юлія Мендель написала в соцмережі, що точної дати локдауну поки немає.

"Можливість локдауну зберігається. За умови сильного зростання кількості хворих, його потрібно буде ввести. На цьому сходяться не лише урядовці, а й представники місцевої влади. Однак поки точної дати нема", - зазначила Мендель.

Вона додала, що вивчаються всі можливі сценарії, прогнози, опрацьовуються можливості медичної системи та економіки.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі каналу "Україна 24" заявив, що інформація про введення локдауна з 23 грудня по 15 січня не відповідає дійсності. За словами глави МОЗ, рішення про введення жорсткого карантину буде прийматися в залежності від навантаження на медичну систему, а в цьому плані ситуація не однорідна по країні. Степанов зазначив, що підстава для введення локдауна може з'явитися при 25-35 тисячах хворих на добу.

Раніше глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив про можливість введення "інтелектуального локдауну", а нардеп Олександр Дубинський назвав дати жорсткого карантину - з 24 грудня по 15 січня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк