06.12.2020, 18:27

День ЗСУ, вибори в Кривому Розі і можливі карантинні обмеження в січні: головні новини України за 6 грудня

Марина Началова | Всі новини автора
день всу

Сьогодні в Україні відзначається День Збройних сил, а в Кривому Розі обирають нового мера. Також прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, які заборони можуть ввести в січні, а глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук анонсував нові способи тиску на РФ. Про головні новини країни за 6 грудня читайте в одній статті.

У Кривому Розі 6 грудня проходить другий тур виборів мера

Сьогодні в Кривому Розі проходить повторне голосування на виборах міського голови. За пост мера борються кандидати від ОПЗЖ Костянтин Павлов і від "Слуги народу" Дмитро Шевчик, повідомляється в статті.

Під час голосування фіксуються порушення. Так, поліція склала протокол на виборця, який порвав бюлетень. Також спостерігачі від громадянської мережі "Опора" заявили про такі порушення, як голосування без паспорта, демонстрація бюлетеня, голосування поза кабінкою та з іншою особою в кабінці. Детальніше про порушення читайте в публікації.

В Україні 6 грудня відзначають День Збройних сил

Щорічно, починаючи з 1993 року, в Україні відзначається День Збройних сил 6 грудня. Традиційно в цей день захисників України вітає Президент, а також проходять покладання квітів до могили невідомого солдата і божественна літургія, повідомляється в публікації.

З нагоди свята президент Володимир Зеленський присвоїв почесні найменування військовим частинам Збройних сил України. Урочистий захід проходив біля Маріїнського палацу в Києві. Подробиці читайте в статті.

Україна вимагатиме відключити Росію від SWIFT, - Кравчук

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що якщо не вдасться до кінця року досягти прогресу в переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі, Україна вимагатиме посилення санкцій проти Росії. Зокрема, буде підніматися питання відключення РФ від міжнародної платіжної системи SWIFT, повідомляється в матеріалі.

Локдаун в Україні: Шмигаль повідомив, що можуть заборонити в січні

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорює з місцевою владою перелік можливих карантинних обмежень, які будуть введені в січні. Уже відомо, що на місцях підтримують заборону на проведення концертів, дискотек, масових заходів, святкових ярмарків, закриття ТРЦ, хостелів, музеїв, кінотеатрів, спортзалів та ін. Подробиці читайте в публікації.

В Україні за самоізоляцію дають соцдопомогу: хто та на які виплати може розраховувати

В Україні на період дії карантину розширено перелік страхових випадків, за якими передбачено надання матеріального забезпечення Фондом соціального страхування. Хто підлягає самоізоляції, кому надається допомога і скільки виплачують - про це читайте в статті.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк