19.12.2020, 11:31

Україна розширила список країн "червоної" зони

Украина расширила список стран "красной" зоны

Міністерство охорони здоров'я України оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон щодо ситуації з поширенням коронавірусу. У "червоному" списку на сьогодні 47 країн.

МОЗ України оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон з урахуванням показників кількості активних випадків коронавірусу на 100 тис. населення. Кількість країн "червоної" зони збільшилася до 47, востаннє вона становила 36, повідомляє Час Пік.

За даними, опублікованими на ]]>сайті]]> МОЗ 18 грудня, у "червону" зону перейшли Туреччина, Данія, Латвія, Естонія, Боснія та Герцоговина. 

У "зелену" зону входять 146 країн, зокрема, сусідні Польща, Білорусь, Росія, а також Великобританія, Німеччина, Ізраїль, Канада, Франція, Іспанія, Китай.

До "червоної" зони увійшли країни, де показник захворюваності на 100 тис. населення за останні 14 днів вищий, ніж в Україні. Минулого тижня цей показник для України становив 410,9.

Після повернення з країн "червоного" списку українці повинні піти на двотижневу самоізоляцію з додатком "Дій вдома". Ізоляцію можливо припинити достроково після отримання негативного результату ПЛР-тесту.

Оновлену інформацію щодо поширення коронавірусу за кордоном МОЗ опублікує через тиждень, 25 грудня.

Читайте також: Жителі тимчасово окупованого Донбасу увійдуть до плану з вакцинації, – Зеленський

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк