01.01.2021, 14:35

З сирійського табору звільнили двох громадянок України з дітьми: Зеленський прокоментував спецоперацію

Из сирийского лагеря освободили двух гражданок Украины с детьми

На батьківщину повернулися дев'ять громадян України, які перебували в таборах для цивільних осіб в Сирії. Двох жінок з дітьми утримували в таборі протягом декількох років. Президент Зеленський прокоментував спецоперацію з евакуації українців.

Із закритого табору для біженців у Сирії, де утримуються переважно вдови та діти бойовиків, які воювали за "Ісламську державу", звільнили дев'ятьох громадян України. Про це написав журналіст Роман Бочкала на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

Из сирийского лагеря освободили двух гражданок Украины с детьми

"Унікальна евакуаційна спецоперація успішно завершена! Режим мовчання знятий. Доповідаю. Дев'ять українських громадян звільнені з сирійського табору "Родж". Ще сьогодні вранці вони були у Сирії. Це дві жінки - з Кременчука та Автономної Республіки Крим – і семеро їхніх дітей...

Гордий за нашу країну! Операція була на контролі особисто у Президента України. Своїх потрібно забирати. Де б вони не були. Це і є держава. Це і є відповідальність за своїх громадян. Україно, зустрічай!", - написав Роман Бочкала.

Володимир Зеленський розповів, що це звільнення було одним з найскладніших завдань останнього часу - до роботи приєдналися українські дипломати, спецслужби України та партнерські спецслужби.

"Додому нарешті повернулися наші громадяни з Сирії – це жінки з дітьми. Кілька років їх утримували у надзвичайно жахливих умовах у таборах для переміщених осіб. Там, де немає життя і де пекло стає повсякденністю...

Спочатку на заваді стояли інтенсивні бойові дії на території Сирії, а потім діяло суттєве обмеження через пандемію. Відсутність єдиних центрів влади в регіоні, геополітичні торги, постійні зміни позицій партнерів. Все це ускладнювало роботу. Але нам вдалося. Вдасться витягнути й інших.

Ключове. Україна завжди повертатиме додому всіх своїх громадян, якими б вони не були і де б не потрапили в біду. Це аксіома...",
- написав Зеленський у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Привітання президента України Володимира Зеленського з Новим 2021 роком: відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк