03.01.2021, 18:56

Пенсійні зміни, мовний іспит і випробування російської вакцини: головні новини України за 3 січня

Марина Началова | Всі новини автора
пенсионеры украины

Новий 2021 рік готує деяким українцям доплати до пенсій і зміну вимог щодо страхового стажу для виходу на заслужений відпочинок. Також стало відомо, кому доведеться складати іспит з української мови. Тим часом Росія має намір проводити дослідження своєї антиковідної вакцини на території України. Про головні новини за 3 січня читайте в одній публікації.

В Україні введуть доплати до пенсій: у кого і на скільки підвищаться виплати

З 1 липня 2021 року для пенсіонерів, які досягли віку 75 років, буде введена надбавка до пенсії в розмірі 400 грн на місяць. Крім того, продовжаться виплати щомісячної компенсації в розмірі до 500 грн пенсіонерам старше 80 років. Детальніше про підвищення пенсій в 2021 році читайте тут.

Що буде з пенсійним віком в Україні у 2021 році і кому доведеться працювати довше

В 2021 році змінюються вимоги до страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію за віком. З кожним роком кількість необхідних років збільшується. Також у цьому році відбудеться останнє підвищення пенсійного віку для жінок. Більш детально читайте в статті.

Закон про мову: Мовний омбудсмен пояснив, хто повинен буде складати іспит з української

У зв'язку з набуттям чинності нової статті мовного закону, здавати іспит на знання державної мови будуть претенденти на держслужбу та особи, які набувають громадянства України. Не потрібно складати іспит депутатам і представникам правоохоронних структур, повідомив мовний омбудсмен. Подробиці читайте в публікації.

У Росії заявили про готовність випробовувати в Україні вакцину від коронавіруса

Глава Російського фонду прямих інвестицій заявив про готовність почати на території України клінічні випробування спільної вакцини від COVID-19 AstraZeneca і "Супутник V", а також передати технології для виробництва вакцини в Україні. Більше подробиць дізнайтеся в матеріалі.

Кравчук пояснив, чому Україна віддала ядерну зброю Росії

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук розповів про ядерне роззброєння України в 90-х роках. Зокрема, він повідомив, чому боєголовки не можна було нікому передати, крім Росії, але і залишити їх в Україні теж не могли. Повне відео інтерв'ю з Кравчуком дивіться тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк