17.01.2021, 21:03

В Україні тимчасово заборонили партію протидифтерійної вакцини

Марина Началова | Всі новини автора
вакцина

Держлікслужба тимчасово заборонила реалізацію та використання однієї серії вакцини Гексаксим, яка використовується для попереджання дифтерії, правця, кашлюку, гепатиту B, поліомієліту та Hib-інфекцій.

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками оприлюднила на своєму сайті відповідне розпорядження 14 січня, передає Час Пік.

Згідно з документом, в Україні до окремого рішення Держлікслужби тимчасово забороняється реалізація та застосування серії R3L981V препарату Гексаксим / Hexaxim вакцина для профілактики дифтерії, правця, кашлюку (ацелюлярний компонент), гепатиту B рекомбінантна, поліомієліту інактивована та захворювань, спричинених Haemophilus типу b кон'югована, адсорбована, рідка, суспензія для ін’єкцій по 0,5 мл (1 доза) в попередньо заповнених шприцах з 2-ма окремими голками, по 1 шприцу в стандартно-експортній упаковці, яка міститься у картонній коробці з інструкцією для медичного застосування, виробництва французької компанії "Санофі Пастер".

Тимчасова заборона вакцини вводиться відповідно до Порядку контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі.

Аптеки повинні вилучити з обігу вказаний препарат шляхом його поміщення в карантин.

Читайте ще: Чим українців збираються прививати від коронавіруса і що не так з вакциною, яку закуповує МОЗ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: