25.01.2021, 21:56

В Україні зареєстрували законопроект про штрафи для власників кондиціонерів

Марина Началова | Всі новини автора

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, яким пропонується штрафувати за конденсат, що капає з кондиціонерів.

Автором законопроекту ]]>№4619]]> є народний депутат від "Слуги народу" Сергій Гривко, передає Час Пік.

Він пропонує внести у Кодекс України про адміністративні правопорушення норму про покарання за виведення конденсату від розміщених на фасадах будинків кондиціонерів у не пристосовані для цього місця. Таке порушення, на думку автора законопроекту, повинне тягнути за собою накладення штрафу на громадян – власників кондиціонерів або на посадових осіб підприємств, установ та організацій, які є власниками кондиціонерів, у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн). Повторне протягом року вчинення порушення буде каратися штрафом у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 грн).

При цьому зазначається, що спеціально пристосованими місцями для виведення конденсату від кондиціонерів є: зливова каналізація; побутова каналізація (в разі виведення конденсату з розривом струмини через гідрозатвор); резервуари, обладнані та розміщені таким чином, щоб збирати конденсат та не допускати його витоку або поширення іншим чином.

У пояснювальній записці необхідність прийняття законопроекту обгрунтовується тим, що інколи власники кондиціонерів  розміщують їх таким чином, що конденсат з них замість належним чином облаштованого та акуратного відведення і збору попадає в навколишнє середовище: на голови перехожих; на дахи чи фасади поруч розташованих будівель; на дахи балконів, створюючи при цьому ритмічний шум від капання; його розносить вітер і т.д. Крім того, в конденсаті, який виводиться, не виключається наявність забруднюючих речовин.

Читайте ще: В Україні планують повернутися до "кольорового" карантинного зонування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: