27.01.2021, 10:02

"Укрзалізниця" обладнає пасажирські вагони системами відеоспостереження

"Укрзализныця" оборудует пассажирские вагоны системами видеонаблюдения

В Україні з метою посилення рівня безпеки пасажирів під час подорожей нові пасажирські вагони будуть обладнані системами відеоспостереження.

"Укрзалізниця" обладнає вагони системами відеоспостереження з метою посилення рівня безпеки пасажирів під час подорожей. Про це повідомив в.о. члена правління АТ "Укрзалізниця", керівник філії "Пасажирська компанія" Олександр Перцовський під час інтерв'ю "Суспільній студії" телеканалу "UA:Перший", передає Час Пік.

За його словами, при будівництві нових вагонів в обов'язковому порядку буде передбачено наявність відеоспостереження в пасажирських вагонах. Також такі системи будуть встановлюватися при проведенні модернізації вагонів.

"Ми повинні обладнати вагони надійними системами відеоспостереження, щоб зображення в режимі реального часу передавалося на центральний диспетчерський центр для підвищення рівня безпеки та оперативного реагування у разі потреби", - сказав Олександр Перцовський.

Він зазначив, що в компанії постійно проводиться моніторинг і там, де найбільший пасажиропотік і можливі ризики, пасажирські поїзди супроводжує воєнізована охорона "Укрзалізниці".

Довідка: співробітники воєнізованої охорони з моменту запровадження пілотного проєкту із супроводження пасажирських поїздів, з 25 серпня 2020 року по 31 грудня 2020 року, супроводили 2077 пасажирських поїздів. Проєкт подовжено на 2021 рік.

Читайте також:

В Україні оприлюднені ціни на газ для населення: скільки доведеться платити у лютому

В Україні підвищилися роздрібні ціни на деякі види алкогольних напоїв

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк