28.02.2021, 16:05

Екс-главу ГУР, який свідчив у справі "вагнерівців", виселили з будинку і залишили без охорони, - Бутусов

Марина Началова | Всі новини автора
василий бурба

Колишнього начальника військової розвідки Василя Бурбу, який дав свідчення щодо провалу операції із захоплення російських бойовиків з ПВК "Вагнера", виселили з будинку і зняли охорону.

Про це повідомив у Фейсбуці журналіст Юрій Бутусов, передає Час Пік.

За його інформацією, 22 лютого без попередження та оповіщення сім'я генерал-полковника ГУР МО Василя Бурби була виселена з охоронюваного селища в Конча-Заспі.

"Бурба, який володіє інформацією особливої ​​державної важливості, ГУР МО і СБУ також позбавили документів прикриття. Його єдиним захистом є, на даний момент, машина, надана посольством США", - пише Бутусов.

За його словами, незадовго до цього екс-начальник ГУР МО, а також ряд інших високопоставлених офіцерів військової розвідки дали свідчення в Державному бюро розслідувань і в Генеральній прокуратурі, і повністю підтвердили факт зради і зриву спецоперації проти терористів "Вагнера" ​​після наради в Офісі президента 24 липня.

"Напередодні виселення з Конча-Заспи, з Бурбою провів зустріч співробітник спецслужб, довірена особа президента Зеленського, який запропонував Бурбі призначення послом України в Австралії, в обмін на публічне спростування скандалу з "вагнерівцями", відмову від інтерв'ю і будь-якої співпраці з розслідувачем "Беллігнкет" Христо Грозєвим. В іншому випадку Бурба отримав прямі погрози - виселення з охоронюваного будинку, позбавлення документів, звільнення з роботи в МЗС рідного брата, відкриття кримінальних справ. Бурба відмовився від такої ганебної угоди. І перші погрози були негайно здійснені", - зазначив Бутусов.

Він заявив, що офіційна причина виселення з будинку - перебудова будки пропускного пункту на в'їзді у двір, що послужило причиною миттєвого розірвання договору.

Посилаючись на джерела Цензор.Нет, Бутусов заявив, що це пов'язано зі швидким виходом першої частини розслідування Христо Грозєва про ПВК "Вагнера" ​​і, зокрема, про провал спецоперації із захоплення терористів.

Нагадаємо, 29 липня 2020 року за Мінськом були затримані три десятки бойовиків російської ПВК "Вагнера". Україна просила Білорусь про екстрадицію затриманих, але їх віддали Росії. Як заявляв Бутусов, прибуття "вагнерівців" у Білорусь було частиною плану українських спецслужб, які хотіли виманити бойовиків з Росії. За словами журналіста, операція була провалена через дії Офісу президента.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: