04.03.2021, 13:54

В Україні почалася 3-я хвиля COVID-19: Шмигаль назвав умову введення нового локдауну

коронавирус, карантин

В Україні почалася третя хвиля епідемії коронавірусу. У зв'язку з цим існує ймовірність ведення в країні нового жорсткого локдауну.

Влада буде змушена вводити більш жорсткі карантинні обмеження, якщо медична система України не буде витримувати. Про це 4 березня в ході прес-конференції за результатами року роботи Кабміну заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Час Пік.

"На жаль, треба констатувати, що почалася третя хвиля епідемії в Україні. Це також цифри, статистика, яку ми бачимо. Неможливо інтерпретувати по-іншому. Потрібно бути свідомими - почалася третя хвиля пандемії коронавірусу в Україні", - сказав Шмигаль.

За його словами, на сьогодні є такий інструмент, як адаптивний карантин, і жорсткий локдаун введено тільки у Івано-Франківській, Чернівецькій та Житомирській областях. Однак, якщо ситуація буде погіршуватися і медицина не буде справлятися, то, швидше за все, не буде іншого виходу, ніж введення в країні жорсткого карантину.

"Вінницька область на підході, Закарпатська, Тернопільська та ще низка областей, де сьогодні "помаранчевий" рівень... Як тільки більша частина областей України перейдуть до "червоної" зони епідеміологічної небезпеки, швидше за все, доведеться повертатися до тієї моделі локдауну, який Україна вже проходила...

Суспільство виснажене, окремі галузі виснажені. Але ми будемо дивитися по ситуації, якщо медична система не буде витримувати, у нас не буде виходу і ми будемо змушені діяти так, як скрізь у світі. Ми будемо попереджати заздалегідь про введення будь-яких обмежувальних заходів...",- сказав прем'єр.

Він закликав українців, поки йде процес вакцинації, не забувати носити маски та дотримуватися соціальної дистанції. 

"Коронавірус нікуди не подівся. Вакцинація почалася, але для її проведення необхідно мінімум 2 роки... Вакцина - це світло в кінці тунелю, однак для цього процесу потрібен час...Не потрібно радувати себе ілюзіями, що вакцина всіх врятує...",- додав Денис Шмигаль.

Читайте також: Безпліддя, розсіяний склероз та мутація генів: популярні фейки про вакцинацію від COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк