17.03.2021, 18:52

Завтра в Україні відновлюється видача дозволів на зброю

Марина Началова | Всі новини автора

Завтра, 18 березня, відновлюється процес оформлення, видачі дозволів та перереєстрації дозволених видів зброї.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Національної поліції Ігор Клименко, передає Час Пік.

Він зазначив, що відповідна служба все ще в процесі реорганізації, але продовжує роботу. Всі працівники цих підрозділів на період переформатування служби виведені поза штат. Робочий процес контролюють співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Як раніше повідомлялося, ДБР викрило масштабну схему "видачі" дозволів на вогнепальну зброю за гроші. Через це усі підрозділи контролю за обігом зброї були розформовані, а видачу дозволів на зброю було припинено.

Клименко повідомив, що термін проведення службового розслідування, яке призупинило робочий процес, не враховуватиметься під час перереєстрації зброї. Тож власники, яким потрібно продовжити дозволи на зброю, можуть не турбуватися: жодних штрафних санкцій не буде. 

"Зараз ми напрацьовуємо алгоритм створення та налагодження роботи нового підрозділу, який займатиметься питаннями реєстрації та контролю за обігом зброї. У наших найближчих планах – передати повноваження для оформлення документів на отримання чи продовження дозволів на зброю в сервісні центри МВС України. Весь документообіг буде здійснюватися через електронну базу. Це зведе до мінімуму можливості корупційної складової під час цього процесу. Крім того, створюється Єдина база даних зареєстрованої зброї", - заявив Клименко.

За його словами, на організацію роботи, перерозподіл повноважень, розробку необхідного програмного забезпечення знадобиться декілька місяців.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: