18.03.2021, 08:32

В Україні учнів 4-х та 9-х класів звільнили від проходження ДПА у 2021 році

Ученики 4-х и 9-х классов освобождены от прохождения ГИА

Учнів, які завершують здобуття початкової (4-ті класи) та базової загальної середньої (9-ті класи) освіти, звільнено від проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році. 

Відповідний наказ МОН від 03.03.2021 №273 зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16.03.2021 за №338/35960. Про це ]]>повідомила]]> прес-служба Міністерства освіти та науки України, передає Час Пік.

"Рішення ухвалено у зв’язку з установленням для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації відповідно до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів від 25 березня 2020 року №338-р "Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації"...

Здобувачі освіти, які проживають у зоні надзвичайної ситуації природного та техногенного походження, звільняються від атестації за рішенням МОН або місцевих органів управління освітою", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили в Міносвіти, у відповідному документі про освіту учнів, звільнених від ДПА, буде зроблено запис "звільнений (а)".

"Таке рішення сприятиме організованому завершенню навчального року учнями, які закінчують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, в умовах поширення на території України COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Рішення набуде чинності у день його публікації в "Офіційному віснику України".

Довідка: державна підсумкова атестація – (ДПА) - це оцінка результатів навчання учнів з ключових предметів у школі. Вона фіксує якість середньої освіти в 4-му, 9-му та 11-му класах. ДПА впливає на середній бал атестата, який, у свою чергу, враховується при розрахунку конкурсного бала при вступі до ВНЗ.

Читайте також:

Нова програма медичних гарантій: перелік безкоштовних послуг, доступних з 1 квітня 2021

Чи має право лікарня вимагати плату за медогляди, і які з них є платними: роз'яснення НСЗУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк