Фальсифікат на ринках України: які продукти найчастіше підробляють
Українці звикли купувати на ринках домашню продукцію: молоко, м'ясо, птицю і яйця. Однак почастішали випадки фальсифікату, коли під виглядом домашньої продукції недобросовісні продавці реалізують підробку.
Керівник Центру експертиз "Тест" Валентин Безрукий в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів про те, що знаходять у фальсифікованому молоці і чим воно небезпечне, передає Час Пік.
"У мене більше претензій, безумовно, до базарного молока. З приводу домашнього молока, у нас колись були великі дослідження щодо закупівель в інших містах. Я купував базарне молоко в Кривому Розі, сидить бабуся в пляшках продає домашнє молоко, а воно фальсифіковане. Там є рослинні жири. Ми розуміємо, що це молоко не бабусине. Тобто хтось його їй вручив", - заявив експерт.
При цьому за даними експерта, до домашнього молока завжди більше зауважень, ніж до промислового. Пов'язано це з його складом, включаючи бактерії.
Він також зазначив, що рідше підробляють фермерське молоко і воно є більш якісним. Адже ферми краще стежать за своїми коровами, ніж домашні господарства.
Читайте також: Незабаром в Україні подорожчає м'ясо: експерт назвав нові ціни
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |