22.03.2021, 15:28

В Україні почався другий етап вакцинації від COVID-19

Марина Началова | Всі новини автора
вакцинация

22 березня в Україні розпочався другий етап вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19. Відтепер, окрім мобільних бригад, будуть працювати стаціонарні пункти щеплення.

Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає Час Пік.

За словами Степанова, в Україні будуть працювати 565 стаціонарних пунктів щеплення.

Голова МОЗ нагадав, що вакцинація від COVID-19 в Україні проводиться у 5 етапів. На першому етапі проводилося щеплення людей з критичним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби та тих, які виконують критичні функції по боротьбі з пандемією - це медики, які працюють з хворими на COVID-19, які працюють в інфекційних відділеннях, військові в зоні ООС.

"На другому етапі розпочалася вакцинація людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби - це в тому числі решта медичних працівників, які працюють не тільки у відділеннях, що надають допомогу хворим на COVID-19. З цього тижня ми переходимо до наступного кроку - це імунізація сімейних лікарів", - сказав Степанов.

Він повідомив, що після прибуття нових партій вакцин будуть щепитися працівники соціальної сфери, працівники сфери громадського здоров'я і люди старше 80 років. Ці категорії громадян планується вакцинувати протягом першого-другого етапу, зазначив Степанов.

Раніше у МОЗ відповіли, чи дійсно індійські вакцини гірші за європейські.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк