25.03.2021, 12:35

В Україні змінюються правила видачі автономерів: що потрібно знати водіям

В Украине меняются правила выдачи автономеров

В Україні встановлюються єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них. Зокрема, визначено правила застосування, типи та основні розміри держзнаків, встановлено вимоги до інформаційного змісту та технічних характеристик.

Міністерством внутрішніх справ України прийнято наказ від 02 березня 2021 року №166, який встановлює єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та нові вимоги до них. Наказ набирає чинності з моменту опублікування, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу МВС.

Основним нововведенням, що запроваджується, є зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було дотепер, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу.

Тобто, кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області. 

Зазначається, що ці вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні у сервісному центрі МВС.

"Таке нововведення дозволяє оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих витрат: матеріальних на виготовлення і логістичних на доставку та зберігання у сервісних центрах МВС номерних знаків інших регіонів. У кінцевому результаті це призведе до економії бюджетних коштів", - повідомили в МВС.

Детальну інформацію та відповіді на поширені питання, а також новини сервісних центрів МВС можна знайти на ]]>сайті]]>.

Читайте також: Транспортний податок в Україні: за які авто власникам доведеться викласти гроші

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: