25.03.2021, 18:22

Коли в Україну прийде довгоочікуване потепління: прогнози синоптиків

потепление

Незважаючи на те, що вже кінець березня, в деяких регіонах України на вулицях продовжує лежати сніг, а нічні "мінуси" і зовсім гальмують весняне буйство природи.

Час Пік розповість про те, чи довго ще чекати потепління та з якою синоптичною картиною зіткнуться українці наприкінці березня.

Багато синоптиків сходяться на думці, що в 2021 році весна в цілому буде холодною. Однак поступово стовпчики термометрів почнуть "рости" вже з наступного тижня. Правда, дуже повільно та боязко.

Які прогнози дають синоптики?

Український синоптик Наталка Діденко в Facebook повідомила, що "переломними" можуть стати найближчі вихідні - 27-28 березня. Саме з цих днів температура почне підвищуватися до +12-16 градусів, які і будуть панувати весь наступний тиждень. При цьому вона зазначила, що в понеділок варто очікувати незначного похолодання.

Разом з тим, в коментарі "OBOZREVATEL" завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова розповіла, що з 1 квітня в Україну прийдуть "радісні погодні умови" - сонячні дні, відсутність опадів.

Однак, за її словами, така ідилія триватиме тільки першу декаду квітня. Вже 10 числа погода стане мінливою.

"Потім настане нестійкість в погодних умовах - періоди похолодання і періоди потепління: 5 днів холодних, 5 днів теплих, 5 днів сонячних, 5 днів похмурих. І так до кінця місяця. До10 квітня може бути похолодання, аж до заморозків у повітрі", - попередила Мартазінова.

Народний синоптик Леонід Горбань у коментарі вищезгаданому ресурсу також повідомив, що справжнє тепло прийде в Україну вже після Великодня - у травні. До цього часу чекати тепла, згідно з його прогнозами, не варто.

Прогнози Укргідрометцентру

Український гідрометеорологічний центр не дуже радує прогнозом на найближчі дні. Як можна побачити в таблиці, до кінця березня потепління не прийде. Замість довгоочікуваного тепла в неділю та понеділок (28 та 29 березня) варто очікувати опадів - дощу і мокрого снігу. Вище +11 градусів повітря не прогріється.

Що стосується більш довгострокового прогнозу, то, згідно з інформацією Укргідрометцентру, в квітні середньомісячна температура повітря в Україні очікується в межах +8-11 градусів, що не так і багато, в горах - +5-6 градусів.

Чи готуватися до тепла жителям Луганщини?

Прогноз Луганського обласного гідрометцентру більш оптимістичний. До кінця місяця в регіоні термометри можуть показувати вже +14 градусів. При цьому дощ та мокрий сніг не виключаються.

  • 26 березня - мінлива хмарність. Вночі невеликий мокрий сніг та дощ. Вдень без опадів. Вітер північний, 5-10 м/с.Температура вночі від +3 градусів до -2 градусів, вдень +5-10 градусів.
  • 27 березня - мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.Температура вночі від +2 градусів до -3 градусів, вдень +5-10 градусів.
  • 28 березня - мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.Температура вночі від +2 градусів до -3 градусів, вдень +6-11 градусів.
  • 29 березня - хмарно з проясненнями. Вночі дощ та мокрий сніг, вдень дощ. Вітер північно-західний, 3-8 м/с.Температура вночі від +3 градусів до -2 градусів, вдень +5-10 градусів.
  • 30 березня - хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, Вдень дощ. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.Температура вночі до +5 градусів, вдень +9-14 градусів.

Зима йти не хоче

Які б прогнози не давали синоптики на майбутнє, зима явно затрималася. Так, навіть у теплій та сонячній Одесі, за даними регіональних ЗМІ, досі сніжно. Чергова порція снігу випала сьогодні вранці.

Крім того, в Карпатах 24 березня температура "впала" аж до -17 градусів, що супроводжувалося сильним вітром і хуртовинами. Рятувальники навіть ]]>попередили]]> про сніголавинну небезпеку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк