27.03.2021, 11:59

Україна прощається із зимовим часом: коли переводити стрілки годинника і як адаптуватися до нового графіку

Украина прощается с зимним временем

В Україні в ніч з суботи на неділю, 28 березня, відбудеться перехід на літній час. Зміна графіка може позначитися на здоров'ї, тому лікарі дають поради, як пережити перехід на літній час та адаптуватися до нового графіку з найменшими наслідками.

У ніч з 27 на 28 березня Україна переходить на літній час. Стрілки годинника переведуть на годину вперед о 3:00 ранку, повідомляє Час Пік.

Цієї ночі ми будемо спати на годину менше, проте у більшості українців субота та неділя - вихідні дні і перехід з зимового на літній час не позначиться особливо критично на самопочутті.

Медики практично в один голос кажуть, що переведення годинника - негативний фактор для здоров'я людини.

Як адаптуватися до нового графіку

Зміна графіка небезпечна для здоров'я. Фахівці нагадують, що під час переходу на новий час організм відчуває важке навантаження.  Лікарі дали кілька порад, як адаптуватися до нового графіку.

Медики вважають, що переведення годинників може негативно впливати на самопочуття. У цей день можливе виникнення головного болю, скачки тиску, безсоння, втома та поганий настрій.

До переведення годинників потрібно готуватися заздалегідь. Лікарі радять за пару днів до переходу на зимовий час відмовитися від прийому алкоголю та кави. Також необхідно приділити увагу режиму дня. 

Лікарі радять заздалегідь скорегувати режим сну. Якщо не виходить заснути, можна прийняти теплу ванну, яка допоможе розслабитися.

Раз лягати доведеться раніше, то вечеряти також доведеться на годину раніше звичайного. Лікарі радять не перестаратися з кількістю їжі.

Перехід на новий час впливає і на дітей, тому батьки повинні допомогти їм з коригуванням режиму дня.

Вітамінною підтримкою для організму стане вживання гранатів, винограду, грибів, гарбуза та хурми.

Варто пам'ятати, що організм людини може не відразу звикнути до нового режиму, тому не варто перенапружуватися. Деякий час варто обходитися без великих фізичних навантажень та правильно харчуватися.

Нагадаємо, наприкінці березня жителі планети зможуть побачити "Черв'ячний Місяць".

Читайте ще новини України:

"Нова пошта" з 20 березня підвищує тарифи: на скільки подорожчає упаковка та доставка відправлень

Ціни на газ для населення з 1 квітня: які тарифи пропонують постачальники в регіонах

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк