09.04.2021, 08:32

Вищий антикорупційний суд заарештував брата судді Вовка: застава - 35 млн гривень

Высший антикоррупционный суд арестовал брата судьи Вовка

Суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід брату голови Окружного адмінсуду Юрію Зонтову у вигляді утримання під вартою з альтернативою 35 млн грн застави.

ВАКС обрав запобіжний захід щодо затриманого 6 квітня брата голови Окружного адмінсуду м. Києва Юрія Зонтова. За інформацією Центру протидії корупції, о 8:00 продовжать обирати запобіжний захід спільнику Зонтова - адвокату Донцю, передає Час Пік.

Прокурори наполягали на застосуванні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 70 млн гривень. Захист просив у клопотанні відмовити, мотивуючи це тим, що Зонтов не буде ховатися від слідства, оскільки він військовий, має міцні соціальні зв'язки, а все його майно та сім'я знаходяться в Україні.

Якщо Зонтов внесе заставу, то зобов'язаний буде не виїжджати з міста, на першу вимогу з'являтися до слідчого або прокурора, здати документи для виїзду за кордон, не спілкуватися з іншими фігурантами і свідками.

За інформацією Центру протидії корупції, на суді стало відомо кілька резонансних фактів з діяльності Окружного адмінсуду. За даними слідства, в ОАСК існує цілий конвеєр по "купівлі" судових рішень на свою користь. Там же є і "секретні ходи", якими Вовк заходить до суду, щоб не попастися детективам НАБУ (як відомо, він вже багато місяців ігнорує повістки і ховається від слідства та суду).

Нагадаємо, 6 квітня антикорупційні органи викрили на отриманні 100 тисяч дол. хабара двох адвокатів, які обіцяли вирішити питання у судовому позові через голову ОАСК Павла Вовка.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк