14.04.2021, 12:13

МОЗ планує виділити 6,5 мільярда на закупівлю вакцини

Ольга Романец | Всі новини автора
МОЗ

Міністерство охорони здоров'я тимчасово переведе 6,5 мільярда гривень з програми медичних гарантій на закупівлю вакцини проти COVID-19.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає Час Пік.

За словами міністра, таке рішення було необхідним через недостатнє фінансування програми закупівлі вакцин, закладене до державного бюджету на 2021 рік.

"Ще пів року тому, під час формування держбюджету, ми наполягали закласти 15,1 мільярда гривень на закупівлю вакцин. В результаті нам виділили лише 4 мільярди гривень, за які ми вже придбали препарати. Сьогодні, щоб проплатити наступні законтрактовані вакцини, потрібно 6,5 мільярда", - пояснив Степанов.

Міністр підкреслив, що рішення буде носити тимчасовий характер, і кошти на рахунок програми медичних гарантів будуть повернуті в терміни, достатні для її виконання в повній мірі.

"Щоб не вносити зміни до держбюджету і не втрачати час, ми вирішили тимчасово перевести цю суму з четвертого кварталу програми медичних гарантій на закупівлю вакцин. Згідно з нашою постановою, Міністерство фінансів протягом 3 місяців має зобов'язання повернути відповідну суму назад", - підкреслив Степанов.

Читайте також: В Україні розширилася "червона" зона: карантинні обмеження посилять ще в одному регіоні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк