01.05.2021, 11:53

В Офісі президента засудили марш до річниці створення дивізії СС "Галичина"

В ОП осудили марш к годовщине создания дивизии СС "Галичина"

В Офісі президента прокоментували акцію до річниці створення дивізії СС "Галичина". Офіційну заяву з цього приводу було оприлюднено 30 квітня.

В Офісі президента ]]>зазначили]]>, що "мала чисельність учасників та маніпуляції організаторів із подачею заявки на проведення акції не можуть бути підставами для того, щоб навіть пробувати виправдати цю ситуацію", повідомляє Час Пік.

"Категорично засуджуємо будь-які прояви пропаганди тоталітарних режимів, зокрема націонал-соціалістичного, та спроби переглянути правду про Другу світову війну. Не було й не могло бути жодного українського інтересу в тому, що нацисти намагалися використовувати людей на захоплених територіях заради своїх цілей. Розгром нацизму був перемогою для нашого народу. Українці разом з іншими народами вибороли право на життя", - йдеться у заяві.

В Офісі президента очікують, що Нацполіція та МВС встановлять обставини того, що сталося і притягнуть винних у порушенні закону до відповідальності.

"Від голови Київської міської державної адміністрації очікуємо проведення перевірки системи погодження масових акцій у столиці та повного звіту перед громадою Києва про те, чому стало можливим проведення цього так званого маршу. Підкреслюємо, що влада в будь-якому цивілізованому місті не повинна миритися з тим, що організатори подібних акцій мають змогу ввести в оману як правоохоронців, так і очільників міста щодо своїх справжніх цілей", - йдеться у заяві ОП.

Нагадаємо, раніше проведення маршу до річниці заснування дивізії СС "Галичина" у Києві засудило МЗС України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк