10.05.2021, 21:08

Україна планує запустити 7 супутників і побудувати космодром

Марина Началова | Всі новини автора
космос

У найближчі 5 років Україна планує побудувати власний космодром, запустити угруповання супутників для оборонних цілей і вступити в Європейське космічне агентство.

Про це заявив глава Державного космічного агентства України Володимир Тафтай в ефірі каналу Перший діловий, передає Час Пік.

Як зазначив Тафтай, серед цілей космічної програми України на 5 років - створення і виведення на орбіту супутникового угруповання. Це будуть 7 супутників, орієнтовані на дистанційне зондування Землі, тобто фотографування поверхні Землі з космосу для оборонних та інших цілей.

Тафтай повідомив, що на даний момент перший супутник Січ 2-30, який повинен бути запущений в грудні 2021 року, проходить випробування.

За допомогою супутників можна буде попереджати несанкціоноване використання водних ресурсів, вирубування лісових масивів, оперативно виявляти пожежі, прогнозувати урожай і т.д.

У завданнях космічної програми також - будівництво українського космодрому і вступ до Європейського космічного агентства.

На п'ятирічну космічну програму потрібно 15 мільярдів гривень - по 3 мільярди на рік, заявив Тафтай. Програма також передбачає інвестиційні проекти, які будуть реалізовуватися за гроші інвесторів.

Дивіться ще: З'явилося відео, як китайська ракета Long March 5B падає на Землю

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: