11.05.2021, 21:24

Шахтарі з регіонів їдуть у Київ на протест: у Міненерго їм пообіцяли виплатити борги по зарплаті

Марина Началова | Всі новини автора
протест шахтеров

У середу, 12 травня, у Києві повинен розпочатися безстроковий протест гірників державних шахт України з головною вимогою - виплатити борги по зарплаті.

Наразі шахтарі з регіонів їдуть до столиці, передає Час Пік з посиланням на повідомлення голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця.

За його словами, до Києва прямують гірники з Донецької, Луганської та Львівської областей. Зокрема, до Києва з Луганщини виїхали працівники шахти "Гірська" ДП "Первомайськвугілля", також на протест вирушили шахтарі Добропілля та з інших міст.

Вимоги гірників, як зазначає Волинець, такі:

  • розрахуватись з гірниками держшахт по зарплатних боргах,
  • зупинити руйнівні процеси у вугільній галузі,
  • встановити адекватну ціну на вугілля,
  • зупинити згубний для вітчизняного енергоринку імпорт ресурсів з Росії та Білорусі.

Шахтарі пікетуватимуть будівлі Офісу президента, Кабінету міністрів, Міненерго, НКРЕКП.

Тим часом Профспілка працівників вугільної промисловості України на своєму сайті ]]>повідомляє]]>, що сьогодні в Міністерстві енергетики відбулася зустріч міністра Германа Галущенка, радника міністра Олексія Куракова з керівництвом Профспілки. Під час даної зустрічі мова йшла про необхідність вирішення наявної кризової ситуації, яка склалася у вугільній галузі з виплатою заборгованості по заробітній платі всім працівникам вугледобувних підприємств.

Відомо, що після минулої зустрічі, 7 травня, на рахунки державних вугледобувних підприємств було перераховано 237 млн. грн.

Разом з тим, Міністром енергетики України направлено звернення до Мінфіну щодо внесення змін до помісячного розпису Державного бюджету України на 2021 рік шляхом наближення бюджетних коштів за програмою «Реструктуризація вугільної галузі» на обсязі 838 млн. грн. з IV кварталу поточного року. Міністр також поінформував про те, що дана ситуація доведена до керівництва Держави, що потребує певного часу.

Враховуючи вищевикладене, Міністр запевнив, що до кінця поточного тижня питання щодо виплати заборгованості по заробітній платі буде вирішено і звернувся з проханням про відтермінування проведення акції протесту до 17 травня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: