13.05.2021, 18:10

В Україну ось-ось прийде літнє тепло: де пригріє до 30 градусів

Ольга Романец | Всі новини автора
погода

Найближчими днями в Україні літнє тепло повністю витіснить примхливу погоду травня. До кінця тижня температура повітря стабільно перевалить за 20 градусів, а місцями прогріє до +30.

Якою буде погода в регіонах і куди літо прийде першим - читайте в матеріалі Час Пік.

Прогноз Наталії Діденко

Коливання температур залежатиме від регіонів України, але в цілому погода буде стабільно практично літньою, повідомляє синоптик Наталка Діденко.

Так, першим літнє тепло прийде в п'ятницю, 14 травня, в східні області України. Там очікується вдень +24 +28 градусів.

У Києві п'ятниця буде з дощем і потеплінням до +20 градусів. На Запоріжжі та в Дніпропетровській області 14-го травня буде +22, +26 градусів. Найхолодніше буде на заході, там очікується +17, +22 градуси.

Дощі через циклон пройдуть у західних, північних областях України, дійдуть до Вінницької, Одеської, торкнуться частини Черкас та Кропивницького з районами.

Прогноз Укргідрометцентру

Синоптики Укргідрометцентру повідомили, що в Україну йде новий циклон на ім'я KAI, який принесе короткочасні дощі і грози в більшості областей країни.

"У п'ятницю погоду в більшості регіонів України визначатимуть фронтальні системи, які пов'язані з циклоном на KAI з центром над Польщею, тому є ймовірність короткочасних дощів і окремих гроз", - сказано в повідомленні.

Однак завдяки цьому циклону в Україну прийде і різке потепління, яке почнеться з півдня країни.

"Саме завдяки таким синоптичним процесам, повітряні потоки над Україною зміняться переважно на південні і це сприятиме приходу теплих повітряних мас і підвищенню температури", - зазначили синоптики.

Дощі з грозами охоплять 14 травня західні, північні та центральні області країни. Температура там буде невисока, від +17 до +20 градусів. На Сході і в більшості південних областей буде сухо, а температура підніметься вдень до +22 +27 градусів.

погода

погода

погода

погода

Погода в Луганській області

Згідно з даними Луганського гідрометцентру, вже найближчими днями на Луганщині прогнозується потепління до +30 градусів.

Завтра, 14 травня, в Луганській області очікується мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.Температура вночі 8-13 градусів тепла, вдень 24-29 градусів тепла.

15 травня на Луганщині буде хмарно з проясненнями, але без істотних опадів. Вітер південно-західний, 3-8 м/с.Температура вночі 10-15 градусів тепла, вдень 23-28 градусів тепла.

16 травня малохмарно. Без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.Температура вночі 10-15 градусів тепла, вдень 25-30 градусів тепла.

17 травня малохмарно. Без опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/сек. Температура вночі 12-17 градусів тепла, вдень 25-30 градусів тепла.

18 травня малохмарно. Вночі без опадів, вдень короткочасний дощ, гроза. Вітер південний, 5-10 м/с.Температура вночі 11-16 градусів тепла, вдень 23-28 градусів тепла.

У Карпатах зберігається ризик сходження лавин

Синоптики попереджають, що на тлі потепління в Карпатах зберігається ймовірність сходження лавин. Оголошено сніголавинну небезпеку.

Так, 13 травня у високогір'ї Івано-Франківської області очікується помірна сніголавинна небезпека (2 рівень).

Крім того, помірна сніголавинна небезпека очікується у високогір'ї східної частини Закарпатської області.

Схід лавин ймовірний, зокрема за рахунок високих додаткових навантажень, в основному на крутих схилах. У той же час, великі природні лавини не очікуються.

Яким буде літо в Україні

Народний синоптик Леонід Горбань розповів, що червень буде досить теплим, а в липні і серпні очікується багато дощів і буревіїв. Однак будуть цього літа і дуже спекотні дні.

Зокрема, Леонід Горбань дає такий прогноз:

  • у червні: 1-2 числа - тепло і дощі, 3-5 червня - спека, 6-7 червня - дощі, 9-22 червня - сухо і жарко, 25, 26, 30 - дощі , з 23 червня і до кінця місяця - помірна тепла погода;
  • у липні: початок місяця буде дощовим, з 4 по 8 липня - аномальна спека, 11-12 липня - дощі і бурі, 16-17 липня - дощі, з 18 по 28 липня - спека, 25-гроза і буря, 30 липня - дощі;
  • у серпні: 1-3 серпня - сильна спека, 2 серпня - гроза і буря, 8 - буря, 11-14, 22, 27 і 29 серпня - дощі, з 19 по 21 і з 23 по 26 серпня - спека.

Українці, втомлені від холодів, з нетерпінням чекають приходу літнього тепла. У зв'язку з цим в мережі з'явилася велика кількість мемів, якими діляться українці.

погода

погода

погода

погода

погода

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк