13.05.2021, 18:43

Що чекає пенсіонерів, які не перейшли на карткове обслуговування з 1 вересня

Ольга Романец | Всі новини автора
пенсии

"Укрпошта" продовжить доставляти пенсію в ті регіони країни, де з об'єктивних причин не можна перевести пенсіонерів на отримання виплат через банківські картки.

Про це під час брифінгу в Чернігівській області заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Час Пік.

Шмигаль зазначив, що в населених пунктах, де з об'єктивних причин скористатися послугами банку неможливо, "Укрпошта" буде доставляти пенсії як раніше.

"Укрпошта" закупила і завершує цього року організацію так званих мобільних відділень - понад 500 автомобілів, які підвозять документи, поштові відправлення та гроші. Друге - продовження стратегії, яка була розпочата в державі, - пенсія на картки. Етапність така: великі міста, міста з населенням 100 тисяч чоловік і більше. У тих містах, де густота не дозволяє мати банківське відділення або мати банкомат, там пенсія буде привозитися поштою, як і було", - сказав він.

Нагадаємо, урядом прийнято постанову № 277 "Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України".

За місцем фактичного проживання з 1 вересня зможуть отримувати пенсії та грошову допомогу тільки деякі категорії громадян.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк