22.05.2021, 21:43

"ЗАЗ" поступово відновлює виробництво: які автомобілі зараз збираються

Ольга Романец | Всі новини автора
ЗАЗ

Останнім часом Запорізький автомобілебудівний завод переживав кризу, але, незважаючи на це, інвестував значні кошти в модернізацію. Завдяки цьому було налагоджено великовузлове складання автомобілів RENAULT Arkana і моделей Lada Largus, Vesta седан, Vesta SW Cross і кросовера Lada XRAY, а також виробництво шкільних автобусів.

Про це повідомляється на сайті Запорізької ОДА, передає Час Пік.

У найближчих планах - розпочати випуск автомобілів-трансформерів, які можна використовувати для мобільних центрів надання адміністративних послуг та виїзних консультацій лікарів.

В ОДА зазначають, що "ЗАЗ" - єдине в Україні підприємство, що має повний цикл виробництва легкових автомобілів, який включає штампування, зварювання, фарбування, обладнання кузова та складання авто. Запорізькі автомобілебудівники - єдині на пострадянському просторі, хто минулого року зміг повністю сертифікуватися за новими, досить жорсткими вимогами Європейського Союзу.

Нагадаємо, згідно з даними "Укравтопрому", за минулий місяць в Україні на облік було поставлено понад 10 000 автомобілів. Це майже втричі більше ніж за квітень 2020 року.

На основі продажів минулого місяця експерти назвали 5 найбільш продаваних марок авто в Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: