27.05.2021, 20:31

Нацрада оштрафувала "112 Україна", "НАШ" і NEWSONE за мову ворожнечі

Ольга Романец | Всі новини автора
каналы

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телеканали "NewsOne", "НАШ" і "112 Україна" через мову ворожнечі щодо україномовного населення.

"114 тис. гривень має сплатити до державного бюджету ТОВ "Новини 24 години" (супутниковий телеканал "NEWSONE") за поширення у своєму ефірі мови ворожнечі щодо україномовного населення країни", - повідомили в прес-службі регулятора.

Як зазначається, у виступі гостя телеканалу містилися ксенофобські, дискримінаційні та принизливі ознаки, оскільки "частина українського суспільства за ознакою мови і прихильності до демократичного розвитку України були названі "ворогами" з агресивними намірами щодо російськомовного населення України". При цьому, працівники каналу ніяк не відреагували на слова гостя.

Крім того, штраф повинен виплатити телеканал "112 Україна", через те, що в ефірі екснардеп Петро Симоненко також виступив з дискримінаційними і провокаційними заявами, на які також не відреагували ведучі. Штраф для ліцензіата також становить понад 100 тисяч гривень.

Телеканал "НАШ" отримав два штрафи: 114 тисяч гривень за трансляцію дискримінаційних щодо ВСУ висловлювань Олени Бондаренко і 114 тисяч гривень через слова прем'єра часів Віктора Януковича Миколи Азарова.

Читайте також: ЄС виділить Україні 25,4 млн євро допомоги постраждалим від війни на Донбасі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: