29.05.2021, 22:33

Реформа шкільного харчування: як виглядає нове шкільне меню (фото)

Ольга Романец | Всі новини автора
школьное питание

В Україні презентували нове 4-тижневе меню для школярів, яке складається з 160 страв. Зміни меню пов'язані з тим, що з 1 січня в українських школах почали діяти нові санітарні правила і норми.

Зокрема, в нормах збільшили кількість молока, м'яса, риби, бобових і круп, а зменшили кількість солі і цукру для дітей, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Під час презентації шкільного меню показали салат з морквою, сиром і сметаною, шпундру (свинина, тушкована з буряком у буряковому квасі), булгур, львівський сирник, додали сюди також банан і йогурт.

Шеф-кухар Євген Клопотенко, який допомагає в реформуванні шкільного харчування, зазначив, що їжа повинна бути не тільки смачною, а ще й українською.

За його словами, в Україні розробили для учнів 160 страв, з яких складається меню. Їх можна використовувати в залежності від кратності харчування в кожному навчальному закладі.

"Ми сформували одні з найкращих норм у світі. Норми, які ми зробили, не прості. Ми говоримо не тільки про школи, а й про дитсадки", - додав Клопотенко.

блюда блюда блюда блюда

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: