01.06.2021, 15:58

В Україні можуть обмежити продаж електронних сигарет і куріння їх у громадських місцях

ВР

Верховна Рада прийняла в повторному першому читанні законопроект, який ставить за мету обмежити продаж електронних засобів для куріння і користування ними в громадських місцях.

Проект закону №4358 "Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров'я населення від шкідливого впливу тютюну" під час засідання Ради 1 червня підтримали 339 нардепів, передає Час Пік.

Ініціатором законопроекту є Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Згідно з пояснювальною запискою, однією з основних цілей документа є введення визначень і вимог щодо електронних сигарет, рідин і заправних контейнерів до них, а також обмеження їх продажу.

Як заявляють автори законопроекту з посиланням на дані Київського міжнародного інституту соціології, норму про введення заборони продажу електронних сигарет неповнолітнім підтримують 91% українців.

"Вживання тютюнових виробів - один з основних факторів ризику виникнення неінфекційних захворювань (серцево-судинних, цукрового діабету, раку, хронічних обструктивних захворювань легень та розладів психічного здоров'я), які спричиняють майже 84% усіх смертей в Україні. За даними Міністерства охорони здоров'я України, щорічно 85 тисяч українців помирає від хвороб, викликаних курінням", - наголошується в тексті пояснювальної записки.

Читайте також: Рада з 2022 року заборонила продаж пластикових пакетів: які штрафи загрожують порушникам

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк