07.06.2021, 14:52

Українські COVID-сертифікати погодилися визнати вже 4 країни

Украинские COVID-сертификаты

Українські сертифікати вакцинації від коронавірусу вже погодилися визнавати чотири країни. Україна нарощує темпи вакцинації населення проти COVID-19, а всі, хто робить щеплення від коронавірусу, вже знаходяться в спеціальній електронній базі даних.

Українські сертифікати вакцинації від COVID-19 погодилися визнати Молдова, Угорщина, Туреччина та Грузія. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.

"Цими вихідними центри масової вакцинації запрацювали вже в 10 містах. До Києва, Одеси й Львова, у яких такі центри запрацювали минулого тижня, доєдналися Тернопіль, Полтава, Кременчук, Лубни, Миргород, Горішні Плавні та Рівне.

Також у будні триває активна вакцинальна кампанія військових, лікарів, працівник соціальної сфери, вчителів та осіб, що старші 65 років. Цього тижня Україна отримала ще понад 705 тисяч доз вакцини AstraZeneca в межах ініціативи COVAX. Її використовуватимуть насамперед для людей, які зробили вже перше щеплення та мають отримати другу дозу", - написав Денис Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що Україна отримає вакцину від Сполучених Штатів. За його словами, США оголосили про план розподілу 25 млн доз серед різних країн світу і Україна в цьому плані займає пріоритетне місце.

Нагадаємо, в МОЗ розповіли, як отримати Міжнародний сертифікат про вакцинацію.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк