07.06.2021, 16:37

Заборона на продаж пластикових пакетів: торговельним мережам дали термін на адаптацію

Ольга Романец | Всі новини автора
пластиковые пакеты

Продаж пластикових пакетів буде заборонений у всіх точках торгівлі та сфери обслуговування в Україні з 2022 року. На адаптацію до нововведень у людей і компаній є дев'ять місяців.

Про це повідомляє телеканал "Дом", передає Час Пік.

Кожен українець використовує 500 пластикових пакетів щорічно, каже заступник міністра охорони навколишнього середовища та природних ресурсів Руслан Стрілець. При цьому в більшості випадків кожен пакет використовують тільки раз.

"Це весь вплив призводить до того, що ми з вами, скажімо так, споживаємо з їжею п'ять мікрограмів пластику на тиждень. А 5 г - це вага однієї пластикової картки", - зазначає заступник міністра.

З березня 2022 року з магазинів зникнуть надтонкі і тонкі пакети. Як виняток їх можна буде використовувати тільки для упаковки риби, м'яса, сипучих продуктів, льоду. Також під заборону не потрапляють щільні пакети, які можна використовувати кілька разів.

В якості альтернативи експерти пропонують біорозкладані пакети, які, як правило, виготовляють з крохмалю або целюлози.

Коли заборона почне діяти, людей за використання пластикових пакетів не штрафуватимуть-покарання торкнуться тільки бізнесу. Перший штраф - від 1700 до 3400 грн, а за повторне порушення доведеться заплатити від 3400 до 8500 грн.

Читайте також: Українські COVID-сертифікати погодилися визнати вже 4 країни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: