23.06.2021, 12:55

Кабмін схвалив законопроект про введення електронного квитка

Ольга Романец | Всі новини автора
Кабмин

Кабінет міністрів схвалив і направив до Верховної Ради законопроект про введення в Україні електронного квитка, який діятиме на автомобільному та міському електротранспорті.

"Електронний квито к- електронний проїзний документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов'язкові реквізити і відомості, після реєстрації в автоматизованій системі обліку оплати проїзду дає право пасажиру на отримання послуг з перевезення пасажира і багажу", - зазначено в законопроекті.

Документ передбачає внесення змін до частини другої статті 910 Цивільного кодексу України та визначає електронний квиток підставою для укладення договору перевезення пасажира та багажу. Тобто він набуває таку ж функцію, як і паперовий.

"Очікуваними результатами реалізації Закону є створення умов для належного функціонування автоматизованої системи оплати вартості проїзду в міському пасажирському транспорті, впровадження електронного квитка, на ряду з паперовим квитком", - зазначено в пояснювальній записці до документа.

Водночас автори зазначають, що можливими ризиками є небажання органів місцевого самоврядування запроваджувати автоматизовану систему обліку оплати проїзду через необхідність купувати серверне обладнання та створення потрібного програмного забезпечення. Вирішити це пропонують надавши їм доступ до ПЗ на порталі e-transport.gov.ua.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк