29.06.2021, 22:35

Рада тимчасово скасувала штрафи за в'їзд з ОРДЛО через Росію

Марина Началова | Всі новини автора
кпвв

Верховна Рада скасувала адміністративні стягнення за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї на період дії карантину, або на час блокування КПВВ.

Сьогодні було прийнято відповідний ]]>закон]]> "Про внесення зміни до розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" щодо тимчасових підстав незастосування заходів адміністративних стягнень та заходів впливу за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї".

Законом встановлено, що до громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, на період дії карантину, або на час блокування діяльності контрольних пунктів в’їзду-виїзду, не застосовуються адміністративні стягнення та заходи впливу за адміністративні правопорушення, пов’язані з порушенням порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї, якщо такі порушення настали з підстав гуманітарного характеру, визначених Кабінетом Міністрів України.

Як зазначається у пояснювальній записці, в умовах закриття або обмеженого функціонування КПВВ через дії окупаційної влади громадяни України позбавлені можливості законно виїхати з тимчасово окупованих територій України. Це спричинило суттєве збільшення випадків виявлення у пунктах пропуску на українсько-російській ділянці кордону осіб, які в порушення вищезазначеного порядку виїжджають з тимчасово окупованих територій України на територію Російської Федерації, що на сьогодні визнається адміністративним правопорушенням.

Досьогодні за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї було передбачено адміністративне стягнення у виді штрафу від 1,7 тис. до 5,1 тис. грн, а за ті самі дії, вчинені повторно протягом року або групою осіб, - від 5,1 тис. до 8,5 тис. грн.

Також Верховна Рада підвищила пенсії "чорнобильцям".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк