06.07.2021, 07:59

В Україні вперше пройдуть масштабні сухопутні військові навчання "Три меча"

Ольга Романец | Всі новини автора
военные учения

З 17 по 30 липня в Україні відбудеться багатонаціональне військове навчання Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького "Три мечі 2021".

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України, передає Час Пік.

Навчання будуть проведені в командно-штабних тренувань із залученням військ для здійснення маневрів у польових умовах на базі Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Сагайдачного.

"У багатонаціональному тактичному навчанні візьмуть участь понад 1200 військовослужбовців, понад 200 бойових машин з 4 країн-учасниць Литовської Республіки, Республіки Польща, України та Сполучених Штатів Америки. Від України - підрозділ 80 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України", - розповіли в Генштабі ЗСУ.

Навчання спільної бригади будуть проведені вперше в Україні і є продовженням партнерської програми Міжнародного військового співробітництва між Литовською Республікою, Республікою Польща та Україною.

"Три мечі 2021 утворюють сприятливі умови розвитку та ефективного злагодження підрозділів країн-партнерів, з метою поліпшення якості та збільшення рівня бойових можливостей Литполукрбриг, щоб бути готовими до забезпечення регіональної безпеки. Дані навчання - це унікальна можливість для країн-учасниць обмінятися досвідом на етапах планування, підготовки та виконання поставлених завдань. Цей обмін знаннями сприятиме довгостроковим відносинам і довірі між країнами", - зазначили представники ЗСУ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк