06.07.2021, 13:21

Суд зупинив припис НАЗК щодо звільнення Вітренка

Ольга Романец | Всі новини автора
Витренко

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) зупинив дію припису Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) від 1 липня на адресу наглядової ради НАК "Нафтогаз України" про припинення контракту з головою правління компанії.

Таке рішення суд ухвалив 5 липня в порядку забезпечення позову Юрія Вітренка про скасування припису НАЗК, передає Час пік з посиланням на прес-службу НАК "Нафтогаз".

"Рішення ОАСК логічно узгоджується з висновками міжнародної юридичної компанії, які є в розпорядженні Нафтогазу і свідчать, що НАЗК діяло з очевидними порушеннями закону. У разі виявлення порушень, на які посилається Нацагентство, і для припинення трудового договору з головою правління компанії, воно повинно було звернути до суду, а не направляти припис до наглядової ради Нафтогазу, або до будь-якого іншого адресата", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 червня 2021 року НАЗК оприлюднило свою позицію про невідповідність закону при призначенні Юрія Вітренка на посаду керівника НАК раніше, ніж через рік після завершення роботи в Міністерстві енергетики України. Воно направило приписи такого змісту спочатку Кабінету Міністрів, а 1 липня - наглядовій раді Нафтогазу.

Тепер дію обох приписів НАЗК (на адресу уряду та наглядової ради Нафтогазу) оскаржено в судовому порядку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: