09.07.2021, 07:24

Родинам українських політв'язнів виплатили 1,4 млн гривень допомоги

политзаключенные

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України перерахувало кошти у розмірі 1,4 млн грн родинам чотирнадцяти  незаконно ув’язнених РФ українських громадян, які наразі знаходяться за ґратами.

14 сімей отримали по 100 тисяч гривень. Ця грошова допомога дозволить сплатити послуги адвокатів, які захищають права незаконно позбавлених волі українців. Про це 8 липня повідомила прес-служба Мінреінтеграції, передає Час Пік.

Зазначається, що відповідне рішення про виплату допомоги було прийняте 24 червня 2021 року  на  засіданні міжвідомчої комісії з розгляду питань, пов'язаних з визнанням осіб такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України, та здійсненням заходів, спрямованих на їх соціальний захист.

"Рішення про виділення коштів фактично є додатковим інструментом публічної фіксації відповідальності РФ як держави-агресора, за порушення прав українських громадян і подальшого відновлення їх на рівні інституцій Європейського суду з прав людини", - йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що у червні 2021 року Мінреінтеграції перерахувало 800 тис. гривень сім'ям незаконно позбавлених волі РФ українських громадян. 8 сімей отримали матеріальну допомогу по 100 тис. гривень.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк