12.07.2021, 12:03

Вакциною Pfizer в Україні будуть прищеплювати всіх бажаючих, - МОЗ

Ольга Романец | Всі новини автора
вакцина

Вакцину проти COVID-19 від компаній Pfizer/BioNTech тепер будуть використовувати для проведення щеплень в центрах масової вакцинації, де вона буде доступна всім бажаючим з пріоритетом для людей похилого віку і людей з супутніми захворюваннями.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, Україна очікує отримати близько мільйона доз Pfizer до кінця липня, тому відомство вирішило зробити цю вакцину доступною для широкої громадськості, передає Час Пік.

Як відомо, в Україні щодня працює до 2 тисяч пунктів вакцинації, де використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

У пунктах щеплень також триває вакцинація другою дозою вакцини AstraZeneca тих, хто отримав першу дозу цієї вакцини будь-якого виробника (Covishield, AstraZeneca-SKBio).

У той же час мобільні бригади прищеплюють організовані колективи вакциною Pfizer, цільові групи з 3-4 етапів вакцинації вакциною CoronaVac/Sinovac і другою дозою вакцини AstraZeneca. Вони також прищеплюють маломобільні групи населення вакциною CoronaVac / Sinovac.

У МОЗ повідомили, що станом на 12 липня країна вже отримала понад 5,6 млн доз різних вакцин, у тому числі 2,4 млн доз CoronaVac/Sinovac, майже 1,7 млн доз Comirnaty/Pfizer, і майже 1,6 млн доз AstraZeneca різних виробників.

Читайте також: За добу від COVID-19 вакцинувалися понад 26 тисяч українців

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк