28.07.2021, 14:47

Україна змінює правила в'їзду в країну через штам "Дельта": що зміниться

Ольга Романец | Всі новини автора
карантин

Україна ввела обов'язкову самоізоляцію при в'їзді з Росії та Індії. Обмеження стосуватимуться іноземців, які провели в цих країнах останні 7 днів.

Про це глава МОЗ Віктор Ляшко заявив на засіданні уряду, передає Час Пік.

"Особливому контролю підлягають вакциновані іноземці та громадяни з Росії та Індії. Якщо вони провели 7 днів у цих країнах, вони підлягають обов'язковій самоізоляції на 14 днів без можливості її припинення", - сказав міністр.

Для іноземців залишається в силі вимога мати при собі негативний тест на COVID, страховий поліс, а в разі відсутності повного курсу вакцинації - буде запропоновано встановити додаток "Вдома".

"Для громадян України, які виїхали за кордон до набрання постановою чинності, проїзд буде без перешкод. Громадяни, які виїхали за кордон після набрання чинності постановою, перетинатимуть кордон безперешкодно у разі хоча б одного щеплення від COVID. Для іноземців та громадян без щеплення буде самоізоляція з додатком "Вдома", - зазначив Ляшко.

Обмеження почнуть діяти через 7 днів після опублікування постанови.

Нагадаємо, в майбутньому в Україні можуть бути введені внутрішні ковидні сертифікати, щоб для вакцинованих від COVID-19 можна було послабити карантин.

Читайте також: Кабмін прийняв рішення про вартість електроенергії: скільки будемо платити в серпні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк