29.07.2021, 14:28

Зеленський підписав закони про нацспротив і збільшення чисельності армії

Ольга Романец | Всі новини автора
Зеленский

29 липня президент Володимир Зеленський під час заходів до Дня Сил спецоперацій на Житомирщині підписав закони "Про засади національного спротиву" та про зміни до закону "Про чисельність Збройних Сил України".

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

"Ці закони мають безпосереднє відношення до Сил спеціальних операцій, які отримують важелі для розвитку руху опору, зможуть поповнити свої ряди новими фахівцями і надалі посилювати свій внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави. І я з радістю підписую ці два важливих для нас, для України", - заявив Зеленський.

Він переконаний ,що реалізація положень цих двох законів "стане наступним і дуже важливим етапом розвитку ССО":

"Створення системи національного спротиву в Україні є потужним сигналом всім, що наша країна обороняється, не допустить подій 2014 року і що захист України для нас - це всенародна справа".

Президент додав, що закон "Про засади національного спротиву" передбачає комплекс заходів, які мають на меті розвиток територіальної оборони та руху опору, впровадження системи підготовки населення до національного опору. Також, за його словами, документ дозволяє в разі необхідності залучити все населення до захисту країни і згуртувати населення.

"Заходи національного спротиву здійснюватимуться як на підконтрольній, так і на тимчасово окупованих територіях нашої держави", - резюмував Зеленський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: