06.08.2021, 19:14

В Україні хочуть ввести податок на необґрунтовані доходи

деньги

Український уряд готує до розгляду Верховної Ради проєкт закону про непрямі методи податкового контролю. Якщо документ буде прийнятий - податкова зможе уточнювати в українців походження коштів, спрямованих на покупку цінних активів.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податків та митної політики Данило Гетманцев у Facebook, передає Час Пік.

За його словами, під час розробки проєкту закону про податкову амністію Україна використала приклад Аргентини, якій вдалося вивести з тіні 117 млрд доларів, а також ще більш успішний приклад Індонезії.

На даний момент документ знаходиться на стадії розробки.

"Я хочу, щоб всі почули, що Кабінет міністрів готує внесення до парламенту законопроєкту про так звані непрямі методи податкового контролю. Це про те, коли податкова зможе запитати про походження грошей на придбання цінного активу. І якщо людина не зможе відповісти або показати декларацію про амністію - вона буде змушена доплатити податок витрат, які не може пояснити", - пояснив Гетманцев.

Він також додав, що Україна як відкрита країна повинна слідувати цивілізованим правилам. У зв'язку з цим нардеп порекомендував українцям скористатися податковою амністією.

Читайте також: Верховна Рада прийняла за основу проєкт закону про оподаткування грального бізнесу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк