13.08.2021, 11:55

Кафе у Прип'яті, автовокзал, 16-поверхівка: Кілька об'єктів Чорнобильської зони отримають "нове життя"

Марина Началова | Всі новини автора
припять

У Чорнобильській зоні відчуження планують відновити низку знакових об'єктів. Зокрема, у відселеному місті Прип'ять відновлять кафе, автовокзал та 16-поверхову будівлю.

Про це повідомила прес-служба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, передає Час Пік.

Радниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань розвитку зони відчуження, керівниця проєкту «Чорнобиль. Збереження» Лала Тарапакіна повідомила, що за ініціативи Офісу Президента України, Міндовкілля спільно з Державним агентством з управління зоною відчуження вперше в історії України розпочинають інструментальні дослідження та проєктування низки легендарних об’єктів зони відчуження.

Йдеться про такі об’єкти: Кафе «Прип’ять», дах 16-поверхівки, квартира ліквідатора Володимира Правика, КПП «Дитятки», Чорнобиль-Хаб, гелікоптерний майданчик.

У Прип'яті відновлять кафе, автовокзал та 16-поверхову будівлю. Роботи розпочнуть вже у 2021 році. Спочатку планується провести інструментальні дослідження та проєктування будівель. А у 2022 році - будівельні та ремонтні роботи.

«У колись популярному кафе "Прип'ять" проведуть роботи з відновлення вітражів. А після ремонту будівлі, на даху 16-поверхівки обладнають оглядовий майданчик. У будинку також розмістять музей. Його облаштують у квартирі лейтенанта Володимира Правика. Він керував першою пожежною бригадою, що прибула на Чорнобильську атомну електростанцію після аварії. Ще одне завдання – підготувати проєкт реновації КПП "Дитятки", через який туристи в'їжджають до зони відчуження. Будівельні роботи заплановані на 2022 рік», - розповіла радниця Міністра.

Водночас планують відновити низку об'єктів у 2022 році. Серед них радіолокаційна станція "Дуга", басейн Лазурний, готель "Полісся".

Дивіться ще: У Карпатах встановили каплицю через "з'явлення диявола": фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: