25.08.2021, 17:49

Кабмін змінив правила прикордонного режиму

Ольга Романец | Всі новини автора
ГПСУ

Кабінет міністрів вніс зміни до нормативних документів, що регламентують питання прикордонного режиму в контрольованих прикордонних районах.

Про це йдеться на сайті ДПСУ, передає Час Пік.

Нововведення стосуються визначення місць і меж режимних територій, порядку використання плавзасобів і літальних апаратів.

Зазначається, що внесені зміни створюють умови для більш ефективного моніторингу надводних обставин та реалізації громадянами конституційного права на відпочинок. Зокрема актуалізовано перелік міст та районів, на території яких встановлюються контрольовані прикордонні райони. Змінено ширину прикордонної смуги, яка становитиме 5 кілометрів вздовж усього сухопутного кордону. Раніше ширина прикордонної смуги була більшою і встановлювалася в межах прилеглих до державного кордону територій селищних та сільських рад.

"Встановлено певні режимні правила в районах, прилеглих до адміністративного кордону між Херсонською областю і той Автономною Республікою Крим. Серед іншого вони визначатимуть правила в'їзду, перебування, проживання та пересування осіб, виконання робіт, проведення зборів, мітингів, маніфестацій і демонстрацій, спортивних, видовищних та інших масових заходів", - йдеться в документі.

У прийнятому документі уточнено питання про вихід в місцях масового відпочинку населення на водних об'єктах суден і плавзасобів, що не підлягають реєстрації та нагляду класифікаційного товариства, в територіальне море і внутрішні води України та умов експлуатації об'єктів базування в контрольованих прикордонних районах. Також визначено порядок посадки та висадки пасажирів на засоби для розваг на воді та маломірні судна, що їх буксирують, у місцях масового відпочинку населення на воді.

Також Уряд визначив режимні обмеження щодо використання літальних апаратів у контрольованих прикордонних районах за межами аеродромів, вертодромів або злітно-посадкових майданчиків. Про використання літальних апаратів їх власники, експлуатанти повинні проінформувати підрозділ Держприкордонслужби не пізніше ніж за 30 хвилин до зльоту і відразу після посадки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: