25.08.2021, 21:21

В Україні вперше відкрили посольство Ірландії

Ольга Романец | Всі новини автора
посольство

23 серпня заступник Міністра закордонних справ України Дмитро Сеник та міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені урочисто відкрили приміщення Посольства Ірландії в Україні.

Про це повідомляє прес-служба МЗС, передає Час Пік.

"Відкриття посольства Ірландії в Києві створює додаткові можливості для розвитку торговельного співробітництва між нашими країнами і, безсумнівно, сприятиме активізації двосторонньої взаємодії в багатьох галузях, зокрема ІТ-секторі, у сфері інвестицій та освіти. На таких пріоритетах співпраці відзначав міністр Дмитро Кулеба під час двосторонньої зустрічі з ірландським колегою на полях інавгураційного саміту Кримської платформи", - зазначив Дмитро Сеник.

Дипломатичні відносини між Україною та Ірландією встановлені 1 квітня 1992 року. Посольство України в Ірландії відкрито в серпні 2003 року.

За даними Держстату України, загальний обсяг торгівлі товарами і послугами між Україною та Ірландією в 2020 році склав 677 млн доларів США (0,8% від загального обсягу торгівлі товарами і послугами України з країнами-членами ЄС). У першому кварталі 2021 року зменшився на 15,8% відповідно до першого кварталу 2020 року і склав 176,5 млн доларів США.

Основні галузі торговельного та економічного співробітництва: сільське господарство, фармацевтика, харчова промисловість та харчові продукти, приладобудування тощо. У сфері послуг основні обсяги торгівлі складають транспортні, комп'ютерні та телекомунікаційні послуги.

Читайте також: Зеленський звільнив посла України в Канаді

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк