08.09.2021, 11:45

Зеленський підписав нові укази про персональні санкції РНБО

Ольга Романец | Всі новини автора
санкции

Президент України Володимир Зеленський підписав укази про введення персональних санкцій проти кадрового російського військового і спільниці проведення "виборів" в окупованому Криму.

Відповідні укази №457 і №458 оприлюднені на сайті президента, передає Час Пік.

Згідно з першим з них, санкції вводяться проти кадрового російського військового, підполковника Кузнєцова Івана Васильовича, 1975 року народження, який з березня по листопад 2015 року обіймав посаду радника командира батальйону 2-го МСБ 7-ї ОМСБр. Також, за даними РНБО, Кузнєцов брав участь у боях на території Сирії. У попередньому рішенні Ради нацбезпеки була відсутня інформація про те, що Кузнєцов є громадянином Російської Федерації.

Проти Кузнєцова застосовується блокування активів, обмеження торгових операцій, обмеження, припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі України, заборона на участь у приватизації та інші санкції. Термін дії обмежень - три роки.

Другий указ вводить санкції проти Калініної Ольги Миколаївни, яка, за даними ЗМІ, була причетна до організації виборів в окупованому Росією Криму.

Проти Ольги Калініної застосовується блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, а також інші обмеження. Термін дії санкцій - три роки.

Читайте також: У Сєвєродонецьку п'яний водій скоїв ДТП

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк