08.09.2021, 15:32

У МОЗ пропонують під час карантину надати більше прав вакцинованим від COVID-19

Марина Началова | Всі новини автора

Міністерство охорони здоров'я пропонує внести зміни у "карантинну" постанову, щоб вакциновані проти коронавірусу громадяни мали більше прав у "жовтій" та "червоній" зонах карантину.

Про це заявив сьогодні на засіданні Уряду міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Час Пік.

"Наслідуючи практику розвинутих країн, ми пропонуємо наблизити якість життя вакцинованого населення до звичного. Тому цього тижня розпочали спільно з усіма міністерствами ґрунтовно працювати над змінами до карантинних норм, аби дотримуватись балансу між захистом населення від коронавірусу та його благополуччям", - заявив міністр.

Більшість обмежень, які передбачені в жовтому та червоному рівнях епідемічної безпеки, не будуть застосовуватись у разі, якщо будуть вакциновані колективи та відвідувачі закладів. При цьому для жовтого рівня буде достатньо однієї дози вакцини, а для червоного рівня - потрібен повний курс щеплення.

Як приклад, робота закладів освіти в жовтій зоні не буде обмежуватися за умови наявності у 80% педагогічних працівників документів, що засвідчують вакцинацію від COVID-19 хоча б однією дозою.

Як стало відомо, Україна повернеться в "жовту" карантинну зону в найближчі дні: що буде заборонено.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк