09.09.2021, 14:53

Польща дозволила в'їзд туристам з України: умови

Польша, туристы

Польща внесла громадян України до переліку осіб, яким з 9 вересня дозволено в'їзд до країни, в тому числі з метою туризму.

Польща з 9 вересня відкрила кордони для громадян України. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу в Києві, передає Час Пік.

"Польща з 9 вересня додала українців у категорію осіб, яким дозволено в’їзд, в тому числі з метою туризму", - сказав Кулеба.

Для тих, хто в'їжджає в країну за ПЛР-тестом, діє вимога 10-денного карантину. Термін перебування на карантині буде скорочений при наявності негативного результату тесту на коронавірус, виконаного не раніше 7-денного періоду з моменту в'їзду на територію Польщі.

За слова глави МЗС, після перетину кордону Польщі від зобов'язання проходити карантин звільнено туристів, які перехворіли на COVID-19 або були вакциновані від коронавірусу й можуть це документально підтвердити.

На порталі МЗС ]]>TripAdvisor ]]>зазначено, що не проходити карантин можуть вакциновані зареєстрованими в Європейському Союзі вакцинами – Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson Johnson. У списку немає китайської вакцини CoronaVac, яку використовують в Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк