13.09.2021, 21:45

Не ковідом єдиним: В Україні прогнозують циркуляцію трьох штамів грипу

Марина Началова | Всі новини автора

У цьому сезоні в Україні прогнозується циркуляція трьох штамів грипу. Прийдешній епідемічний сезон не буде відрізнятися від попереднього.

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Час Пік.

За його словами, в епідемічному сезоні 2021-2022 рр. в Україні очікується циркуляція штамів грипу B/Washington, H1N1 і H3N2.

Кузін зазначив, що появи нових штамів грипу в цьому році не прогнозується. Також не очікується більш важкого перебігу хвороби в порівнянні з минулим сезоном.

У той же час Кузін повідомив, що в минулому році дуже багато людей перехворіли на грип та ще більша кількість отримали важкий перебіг або віддалені наслідки перенесеної хвороби.

За словами Кузіна, з червня ведуться переговори з представниками фармацевтичного сектора про те, щоб виділити для України більшу кількість вакцин. Також проводяться переговори про передачу в межах гуманітарної допомоги за механізмом PIVI майже 30 тисяч доз безкоштовних вакцин для щеплення лікарів. У МОЗ розраховують, що медичних працівників (принаймні тих, які працюють у "ковідних" лікарнях), зможуть вакцинувати від грипу безкоштовно за рахунок гуманітарної допомоги.

Читайте ще: Привілеї для вакцинованих: Уряд України встановив нові карантинні норми

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: