15.09.2021, 09:40

В Україні вводять нові карантинні обмеження та нові внутрішні СOVID-сертифікати

карантин

Кабінет Міністрів України опублікував постанову, якою вносяться зміни до правил карантину. Ця постанова набирає чинності з 20 вересня 2021 року.

Кабмін вніс зміни до постанови № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". Уряд вводить нові правила для "жовтої" зони епідпасності та нову опцію для COVID-сертифіката, повідомляє Час Пік.

Тепер сертифікати будуть двох кольорів: "жовтий" – якщо людина отримала одну дозу вакцини, "зелений" - якщо людина пройшла повний курс вакцинації.

Важливою умовою роботи установ в "жовтій" зоні є вакцинація від коронавірусу не менше 80% співробітників закладу принаймні однією дозою вакцини. У "жовтій" зоні бізнес зможе вибирати, кого обслуговувати - тільки вакцинованих (частково чи повністю) або всіх бажаючих.

карантин

Для роботи у "червоній" зоні повністю вакцинованими повинні бути 100% співробітників. Послуги у цій зоні зможуть надаватися тільки повністю вакцинованим.

Прийняті зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції (так звані "жовтий" або "зелений" сертифікат) та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 год.) або одужання від COVID-19. Так званий "жовтий" сертифікат матиме інформацію про перші щеплення, "зелений" - повний курс.

Постанова встановлює вид нових міжнародних COVID-сертифікатів. Нові сертифікати міститимуть інформацію про щеплення від коронавірусу, негативний ПЛР-тест, а також про одужання від COVID-19. На сертифікатах будуть QR-коди, за допомогою яких можна буде перевірити справжність документа. Сертифікати будуть як цифровими, так і паперовими.

сертификат

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк